Aijuun referenssejä

STRATEGIATYÖ

Olin mukana Satakunnan yrittäjyyskasvatusstrategian 2019-2022 laatimisessa taustatyöskentelystä, työpajojen suunnittelusta ja toteutuksesta kirjoittamiseen. Muodollisesti tämä tapahtui omiin opintoihin liittyvänä työharjoitteluna.

HANKE- JA PROJEKTITYÖ

Nuori Yrittäjyys ry:n Oma talous -ohjelman sisällönpäivitystyö keväällä 2021 (Nuori Yrittäjyys ry:n työsuhde)

Mukana Porin sivistystoimen Työelämäpolku -hankkeessa 8/2019 – 5/2020

Yrittäjyyskasvatuksen polku -hankkeessa projektikoordinaattorina 10/2019 – 1/2020 (Tralla.fi, YES ry:n työsuhde), mihin sisältyi mm. opettajien kouluttamista, yhteistyötä eri yrittäjyyskasvatusorganisaatioiden välillä, sekä ison messuosaston valmistelutyö (Educa 2020)

Sitra Lab -kokonaisuuden kehittämistyöpajasarjaan osallistuminen syksyllä 2019

KIERTOTALOUSKOKEILU

Tekstiilikierratys.fi -sivusto 1/2019 – 7/2019

LUENTOJA

Kävin luennoimassa Ommel 2019 -festivaaleilla 7.6.2019. Luentojen aiheina olivat ”Pikamuodista kestävään kuluttamiseen” sekä ”Rohkea, rohkeampi, käsityöyrittäjä”. Luennot olivat jonkin aikaa Ommel ry:n fb-sivuilla katsottavana, ja sinne tuli mm. seuraava palaute:

”Tosi informatiivinen luento. Kiitos! Katsoin videon kotona kaikessa rauhassa :). Niin paljon hyvää, ajankohtaista infoa, eli voisiko videon mitenkään saada ladattua Ommel-sivuille tai Youtube kanavalle pysyvään käyttöön?” (Valitettavasti tämä ei onnistunut.) ”Harmi. Olit varmasti tehnyt paljon taustatyötä ja kerännyt loistavia faktatietoja luentoa varten. Moni varmasti kuuntelisi mielellään. :)”

Frush kiertotalouden kasvuyritys- ja start up-tapahtumassa Forssan Kehräämöllä 19.9. 2019 Aijuu piti luennon aiheesta ”Viherpesua vai kiertotaloutta – tekstiilit tarkasteluun”. Aihe herätti keskustelua – aikaa sille vain oli harmillisen vähän. Kuulijoita paikalla oli useita kymmeniä, ehkä lähemmäs sata.

Tekstiiliejä markkinoidaan mielellään ekologisuudella. Helposti se lipsahtaa viherpesun puolelle - todellinen ekologisuus kun ei ole mielikuva. Ekologisuus pitää pystyä perustelemaan muulla kuin mielipiteellä.
Tekstiiliejä markkinoidaan mielellään ekologisuudella. Helposti se lipsahtaa viherpesun puolelle – todellinen ekologisuus kun ei ole mielikuva. Ekologisuus pitää pystyä perustelemaan muulla kuin mielipiteellä. Kuva Kati Levola